• Vi har däck som är
  testade för just din bil

Däck som är testade för just din bil

Med rätt däck kör du säkrare och mer ekonomiskt när du tar ut din bil på nästa resa. De däck som säljs hos oss på Bra Bil är noga utvalda och testade för varje bilmodell och för alla de vägar som den ska köra på. Hos oss hittar du också Volvo, Renault och Dacia originalfälgar och kompletta hjul som verkligen lyfter utseendet på din bil. Så när du skall byta däck, fälgar eller hjul – prata med oss på Bra Bil först.

Välkommen till oss!

Dags att skifta till sommarhjul

Nu börjar det blir varmare ute och det är dags att skifta till sommardäck. Vi hjälper dig gärna att skifta. Då går vi igenom lufttryck och mönsterdjup så att du alltid kan känna dig säker när du lämnar vår serviceverkstad. Vänta inte till sista sekund, utan boka tid hos din Personliga Servicetekniker redan idag så kan vi hjälpa dig med allt du behöver när bilen ändå är inne hos oss.

Däckskifte 300:- med Bra Bil Volvo-/Renaultkort
(350:- utan Volvo-/Renaultkort)

Boka tid för hjulskifte

Nya sommardäck?

Behöver dy nya sommadäck? Vi har ett långt och nära samarbete med de ledande leverantörerna av premiumdäck vilket bland annat innebär att de däck vi inte har i lager tar vi hem snabbt, oftast till dagen efter. Söker du nya fälgar till din bil har vi dessutom Originalfälgar för alla smaker och dimensioner.

Skicka en prisförfrågan på däck

4-hjulsinställning

Om dina däck slits ojämnt eller onormalt fort kan vi enkelt lösa det med en hjulinställning. Med rätt hjulinställning spar du både bränsle och minskar slitaget på dina däck, samt ger dig stabilare körning med bättre komfort. Passa på att boka hjul­inställningen när vi skiftar dina däck så rullar du säkert på vägarna.

Pris 995kr

Lämna in dina hjul på hotell

Förvara dina sommarhjul på vårt däckhotell. Du sparar plats hemma och ökar hållbarhet och livslängd genom att däcken förvaras i en sval och mörk miljö. Rengöring av däck och fälg, hjulskifte, kontroll av mönsterdjup och lufttryck ingår alltid.

Pris med Volvokort 995:-

Pris utan Volvokort 1295:-
(Priset gäller per säsong)

Ansök om Volvokort

Mönsterdjup vinterdäck

Vi på Bra Bil anser att vinterdäcken bör skiftas vid 5mm (lagen säger 3 mm). Om du kör med alltför lågt mönsterdjup ökar det risken för däckskador, vattenplaning samt försämrad prestanda. Man kan lätt mäta mönsterdjupet med en femkrona. Mellan dess kant och överdelen på siffran fem är det 3 mm. Mät alltid där däcket är mest slitet. En vanlig fråga vi får är vilket mönsterdjup ett nytt vinterdäck har och svaret är mellan 9-10 mm

Vi hjälper dig gärna om du behöver nya vinterdäck! Fyll i bokningsformuläret och skriv i beskrivningen längst i formuläret ner vilka däck du är intresserad utav, så kontaktar vi dig snarast.

.

Lagar och regler kring däck:

Vinterdäck måste du använda 1 december – 31 mars
Dubbdäck får du använda 1 oktober – 15 april
Vinterdäcken är olagliga att köra med på vintern när de slits under 3 mm

Skicka en prisförfrågan på däck till just din bil

Fields marked with an * are required

 • För att förbättra dina utsikter.

  En modern vindruta ska inte bara skydda mot väder och vind. Den är också en ytterst viktig del av bilens helhet,
  då den både är integrerad med säkerhetsburen och fungerar som stöd för passagerarsidans krockkudde.
  För att kunna bevara våra höga säkerhetskrav är det viktigt att vindrutan är av rätt kvalitet och korrekt installerad

  Byte av vindruta 1600:-*
  Laga stenskott 100:-*

  Boka här

  *Gäller självrisk via Volvia & IF. Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.