Humanitärt engagemang

Humanitärt engagemang

För dig, för mig och för nästa generation

Hos oss på Bra Bil sätter vi människan i centrum. Genom de gåvor och den sponsringen som vi ger, vill vi förbättra livet och framtiden för vuxna och barn, i Sverige och i världen. Vi tror på träning, hälsa och miljö för en hållbar framtid. Vi tar bilen när vi måste, men tar oss gärna fram för egen maskin när vi kan. Allt för att försöka skapa en hållbar framtid tillsammans. För dig, för mig och för nästa generation.


 

Vi stödjer Childhood

Ihop med Volvo stödjer vi på Bra Bil World Childhood Foundations arbete för allas rätt till en trygg och kärleksfull barndom – i Sverige och i övriga världen. Tillsammans med Volvo har vi varit engagerade i Childhood sedan 2003, bland annat skänker vi pengar för varje såld Volvobil.

Läs mer om Childhoods arbete

Team Rynkeby logotyp

Vi stödjer Team Rynkeby

Vi stöttar Team Rynkebys välgörenhetsprojekt för Barncancerfonden som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.

Läs mer om Team Rynkeby

Öppet Hus

Öppet Hus

Vi är en del av Öppet Hus Mentorprogram som arbetar för att öppna dörrarna till arbetsmarknaden för unga vuxna mellan 17-30 år, med störst fokus på nyanlända (max 5 år i Sverige).

Läs mer om Öppet Hus

Vi stödjer Narkotikapolisens arbete

Som givare stödjer vi polisens arbete att motverka droger hos barn och ungdomar. Genom sponsring ger vi polisen möjligheten att föreläsa ute på skolor.

 

Läs mer om Svenska Narkotikapolisföreningens arbete

Säkra Varje Unge

Vi är med och stödjer Stiftelsen FTS Säkra Varje Unges arbete. Säkra Varje Unge är en icke-vinstdrivande organisation med syftet att förhindra sexuella övergrepp på barn och gromning genom förebyggande arbete och gratis utbildningar för alla vuxna, barn och ungdomar i hela Sverige.

Läs mer om Säkra Varje Unges arbete

Övriga Humanitära engagemang

Vi på Bra Bil försöker årligen skänka pengar till ett nytt ändamål. 2014 skänkte vi pengar till Musikhjälpen, som det året samlade in pengarna till Radiohjälpen, och arbetet med att stoppa spridningen av hiv. Samma år hade även Enköping invigning och då gick en del av försäljning till Ronald McDonalds Hus i Uppsala nya våning, där svårt sjuka barn och deras familjer kan bo tillsammans i en hemlik miljö under en svår tid. 2015 skänkte vi pengar till pågående flyktingkrisen som råder i Europa. Vi vill ge människor som tvingats på flykt från krig och förföljelse en bättre framtid. Därav vårt fortsatta arbete med Öppet Hus.