Barnsäkerhet och Bilbarnstolar

Vi kan barnsäkerhet och bilbarnstolar

barn och vuxen i en bil

Barnsäkerhet och bilbarnstolar

Dyrbara passagerare 

Säkerhet har alltid varit högsta prioritet hos Volvo. Säkerhet för föraren, passagerarna, andra fordon och, såklart, fotgängare. Volvo har alltid legat i framkant när det gäller barnsäkerhet och bilbarnstolar. Volvo började 1964 med att testa bakåtvända barnstolar och har sedan dess hela tiden förbättrat sitt utbud av säkerhet för barn.

Fotoserie av barn i olika åldrar som sitter säkert i sina Volvo bilbarnstolar; Barnsäkerhet och bilbarnstolar

Volvo utvecklar och utför tester baserade på verkliga trafiksituationer, vilket medför att de kan designa sina bilbarnstolar till att fungera och skydda på riktigt. Som ett resultat av lång tids och grundlig forskning rekommenderar Volvo starkt att barn åker bakåtvända tills de är fyra år gamla.

Volvos vision är att ingen ska omkomma eller bli allvarligt skadad i en ny Volvo från år 2020.

 

Läs mer om barnsäkerhet

bilbarnstol mot vit bakgrund

BARNSTOL

Vridbar och bakåtvänd bilbarnstol

Den nya Easy Access bakåtvänd bilbarnstol har en vridfunktion som gör det lättare för dig att spänna fast ditt barn. När barnet är ordentligt fastspänt vrider du enkelt tillbaka barnstolen så att den klickar fast i rätt position. Passar nyfödd – 4 år (0- 18 kg).

Pris ca 7 250 kr

BARNSTOL

Babyskydd

Volvos bakåtvända babyskydd är utformat för att spädbarn från 0 till 1 år som väger mellan 0 och 13 kg, ska sitta skönt och säkert. Babyskyddet har en djupt skålad sits, höga sidopaneler och dessutom en ny, lyxig karbonfärgad klädsel. Klädseln kan tvättas i tvättmaskin på 30 °C i ett ylleprogram. Det stora bärhandtaget kan enkelt justeras med en hand och nackstödet kan ställas in framifrån. Babyskyddet väger 4,5 kg och kan utrustas med en ISOFIX-bas.

Pris ca 3 605 kr

 

bilbarnstol mot vit bakgrund

bilbarnstol mot vit bakgrund

BARNSTOL

Bakåtvänd

Volvos bakåtvända bilbarnstol har större benutrymme, fler lutningslägen och ny, lyxig karbonfärgad klädsel. Klädseln kan tvättas i tvättmaskin på 30 °C i ett ylleprogram. Bilbarnstolen erbjuder optimal komfort och säkerhet för barn från 9 månader till 6 år eller 9–25 kg. Bilbarnstolen är enkel att installera, justera och ta ut tack vare de kompakta måtten. Volvo rekommenderar att barn sitter bakåtvända i bilen tills de är minst fyra år gamla.

Pris ca 4 175 kr

BARNSTOL

Bältesstol

Vår bältesstol är utformad för barn som är från 4 till 10 år eller väger mellan 15 och 36 kg. Det vadderade nackstödet, de höga sidopanelerna och axelskydden säkerställer att ditt barn sitter säkert. Den nya, lyxiga karbonfärgade klädseln, som kan tvättas i 30 °C i ett ylleprogram, är en garanti för att resan också är bekväm. ISOFIX-systemet håller bältesstolen ordentligt på plats även när den inte används. 

Pris ca 4 050 kr

bilbarnstol mot vit bakgrund

Volvo Bältesstol med integrerat nackstöd

BARNSTOL

Bältesstol med integrerat nackstöd

Vår bältesstol med integrerat nackstöd är utformad för barn som är mellan 4 och 10 år eller som väger mellan 15 och 36 kg. Stolen säkerställer att säkerhetsbältet alltid sitter rätt för att ditt barn ska sitta lika bekvämt och säkert när det växer. Stolen och nackstödet är klätt i en lyxig karbonfärgad klädsel i 80 % ylle, som kan tvättas i 30 °C. Nackstödet kan ställas in i fem olika lägen för att ditt barn ska få en så bekväm vilo-/sömnposition som möjligt. Bältesstolen med integrerat nackstöd väger 3 kg. 

Ryggstöd 1 645 kr

Bälteskudde 1 140 kr

Vi har tillbehören för just din bil

Se fler tillbehör

man sätter fast cykel på cykelhållare på taket på en röd Volvo S60

Om oss

Bra Bil finns på åtta orter i Sverige: Göteborg, Landvetter, Upplands Väsby, Kungsängen, Vallentuna, Enköping, Bålsta och Bro. Vi säljer årligen över 4 000 nya bilar och 3 000 begagnade bilar. I våra verkstäder träffar vi dagligen hundratals kunder, vilket tillsammans med bilförsäljningen gör oss till en av Sveriges största Volvo, Renault och Daciahandlare.

Vår vision är att leverera service, produkter och upplevelser på en nivå som gör att vi blir en förebild inom svensk bilhandel.

Bilbarnstol och barnsäkerhet