Barnsäkerhet

Vi kan barnsäkerhet och bilbarnstolar

Litet barn i bakåtvänd bilbarnstol från Volvo

Dyrbara passagerare 

Säkerhet har alltid varit högsta prioritet hos Volvo. Säkerhet för föraren, passagerarna, andra fordon och, såklart, fotgängare. Volvo har alltid legat i framkant när det gäller barnsäkerhet och bilbarnstolar. Volvo började 1964 med att testa bakåtvända barnstolar och har sedan dess hela tiden förbättrat sitt utbud av säkerhet för barn.

Fotoserie av barn i olika åldrar som sitter säkert i sina Volvo bilbarnstolar; Barnsäkerhet och bilbarnstolar

Volvo utvecklar och utför tester baserade på verkliga trafiksituationer, vilket medför att de kan designa sina bilbarnstolar till att fungera och skydda på riktigt. Som ett resultat av lång tids och grundlig forskning rekommenderar Volvo starkt att barn åker bakåtvända tills de är fyra år gamla.

Volvos vision är att ingen ska omkomma eller bli allvarligt skadad i en ny Volvo från år 2020.

 

Läs mer om barnsäkerhet

Easy Access bakåtvänd barnstol Volvo barn 0-4 år

BARNSTOL

Vridbar och bakåtvänd barnstol

Den nya Easy Access bakåtvänd barnstol har en vridfunktion som gör det lättare för dig att spänna fast ditt barn. När barnet är ordentligt fastspänt vrider du enkelt tillbaka barnstolen så att den klickar fast i rätt position. Passar nyfödd – 4 år (0- 18 kg).

Pris ca 8 500:-

BARNSTOL

Babyskydd

Volvos bakåtvända babyskydd är utformat för att spädbarn från 0 till 1 år som väger mellan 0 och 13 kg, ska sitta skönt och säkert. Babyskyddet har en djupt skålad sits, höga sidopaneler och ny, lyxig karbonfärgad klädsel. Klädseln kan tvättas i tvättmaskin på 30 °C i ett ylleprogram. Det stora bärhandtaget kan enkelt justeras med en hand och nackstödet kan ställas in framifrån. Babyskyddet väger 4,5 kg och kan utrustas med en ISOFIX-bas.

Pris ca 3 605:-

 

Volvos bakåtvända babyskydd 0-1 år

Volvos bakåtvända bilbarnstol nio månader till 6 år

BARNSTOL

Bakåtvänd

Volvos bakåtvända bilbarnstol har större benutrymme, fler lutningslägen och ny, lyxig karbonfärgad klädsel. Klädseln kan tvättas i tvättmaskin på 30 °C i ett ylleprogram. Bilbarnstolen erbjuder optimal komfort och säkerhet för barn från 9 månader till 6 år eller 9–25 kg. Bilbarnstolen är enkel att installera, justera och ta ut tack vare de kompakta måtten. Volvo rekommenderar att barn sitter bakåtvända i bilen tills de är minst fyra år gamla.

Pris ca 4 249:-

BARNSTOL

Bältesstol

Vår bältesstol är utformad för barn som är från 4 till 10 år eller väger mellan 15 och 36 kg. Det vadderade nackstödet, de höga sidopanelerna och axelskydden säkerställer att ditt barn sitter säkert. Den nya, lyxiga karbonfärgade klädseln, som kan tvättas i 30 °C i ett ylleprogram, är en garanti för att resan också är bekväm. ISOFIX-systemet håller bältesstolen ordentligt på plats även när den inte används. Volvo rekommenderar att barn sitter bakåtvända i bilen tills de är minst fyra år gamla.

Pris ca 3 605:-

Barnstol Bältesstol Volvo med ISOFIX

Volvo Bältesstol med integrerat nackstöd

BARNSTOL

Bältesstol med integrerat nackstöd

Vår bältesstol med integrerat nackstöd är utformad för barn som är mellan 4 och 10 år eller som väger mellan 15 och 36 kg. Bältesstolen säkerställer att säkerhetsbältet alltid sitter rätt för att ditt barn ska sitta lika bekvämt och säkert när det växer. Bältesstolen och nackstödet är klätt i en lyxig karbonfärgad klädsel i 80 % ylle, som kan tvättas i 30 °C. Nackstödet kan ställas in i fem olika lägen för att ditt barn ska få en så bekväm vilo-/sömnposition som möjligt. Bältesstolen med integrerat nackstöd väger 3 kg. Volvo rekommenderar att barn sitter bakåtvända i bilen tills de är minst fyra år gamla.

2832:-
Ryggstöd 1 674:-
Kudde 1 158:-