Ditt stöd är viktigare än någonsin

Stöd Childhood idag 

Swisha till 90 90 0 36

liten flicka sitter brevid sin nalle

För utsatta barn är Covid-19 mer än ett virus

Med skolor som stänger och familjer i karantän drabbas nu de redan mest utsatta barnen. De som lever i dysfunktionella familjer, missbruk, psykosociala problem, otrygghet och utan ett socialt nätverk som skydd.

 Vi är stolt partner till Childhood och i denna situation är utsatta barn ännu mer sårbara. Stöd dem du också, det behövs mer än
någonsin. 

Hjälp våra barn Swisha till 90 90 0 36

bild från childhood, två pratbubblor. "Tänk om jag har fel?" "Tänk om du har rätt?"

Det här gör Childhood just nu

Childhoods roll är framförallt att på alla tänkbara sätt stärka våra projektpartners i Sverige och internationellt, så att de i sin tur kan nå barnen. Extra viktigt är detta förstås i länder där socialt stöd på förhand är svagt och sjukvården inte är rustad för att hantera en pandemi. Childhood står i daglig dialog med de projekt de stödjer för att hjälpa dem i deras oro och utmaningar. De diskuterar tillsammans hur de behöver anpassa sina aktiviteter för att kunna fokusera på vad som är viktigast och möjligt att göra vid denna tidpunkt.

Du kan hjälpa dessa barn

Det barnen behöver mest är en trygg vuxen. En vuxen som inte alltid behöver vara en nära familjemedlem, utan lika gärna kan vara en granne, en kompis förälder, kioskägaren, vuxenkusinen eller någon annan som lyssnar och ser barnet. Var en trygg vuxen – Bjud in någon av dina barns vänner som du tror kan behöva extra stöd. Tala om att du finns där, att de inte är ensamma. Fråga hur de mår. Svarar de inte första gången, fråga igen. Är du rädd för att lägga dig i, kanske funderar på om du har fel i dina misstankar?

Vänd på det: Tänk om du istället har rätt? Håll ett extra öga på barn som kanske inte har det naturliga sociala skyddsnätet. Våga fråga och lyssna på svaret. Antingen i det fysiska mötet eller via sms och sociala kanaler.

childhood logotyp


Lita på din magkänsla

Om du är orolig eller har misstankar om våld eller övergrepp, kontakta socialtjänsten i din kommun. Din anmälan kan vara anonym. Om du misstänker att barn är i akut fara, ring omedelbart 112. 

 

Swisha ett bidrag till 90 90 0 36