Behöver du nya sommardäck?

Skicka prisförfrågan på däck

 

 

Dags för sommardäck

Boka hjulskifte idag

Vi hjälper dig gärna att skifta till dina sommardäck. Då går vi igenom lufttryck och mönsterdjup så att du alltid kan känna dig säker när du lämnar vår serviceverkstad.

Vänta inte till sista sekund, utan boka tid hos oss redan idag.

Passa även på att göra en 4-hjulsinställning. Genom korrekt hjulinställning minskar du både däckslitage och bränsleförbrukning. Dessutom får bilen bättre väggrepp och därmed en säkrare körning.

Däckskifte 300:- med Bra Bil Volvo-/Renaultkort
(350:- utan Volvo-/Renaultkort)

Boka hjulskifte 

Behöver du nya däck?

Vi har rätt däck för din bil. Skicka en prisförfrågan idag.

    För att kunna skicka in formuläret behöver vi få ett medgivande om att vi får lov att behandla dina uppgifter i enighet med vår integritetspolicy. Läs mer här: www.brabil.se/integritetspolicy

däckhotell

Däckhotell

Vid skifte till sommarhjul alt. vinterhjul kan du fördelaktigt förvara den andra uppsättningen hjul på vårt däckhotell. Du sparar plats hemma och ökar även hållbarhet och livslängd genom att däcken förvaras i en sval och mörk miljö. Grovtvätt av däck och fälg, montering, kontroll av mönsterdjup och lufttryck ingår alltid.

Priser för däckhotell (gäller ej Enköping)
Pris 995:- med Volvo-/Renaultkort
(Pris 1 295:- utan Volvo-/Renaultkort)

Priser för däckhotell i Enköping
Pris 1 295:- inkl automattvätt med Volvo-/Renaultkort
(Pris 1 495:-inkl automattvätt utan Volvo-/Renaultkort)

4-hjulinställning

Om dina däck slits ojämnt eller onormalt fort kan vi enkelt lösa det med en hjulinställning. Med rätt hjulinställning spar du både bränsle och minskar slitaget på dina däck, samt ger dig stabilare körning med bättre komfort. Passa på att boka hjulinställning i samband med ditt däckskifte och se till så du rullar säkert på vägarna.

Pris 995:- med Volvo-/Renaultkort
(ord.pris 2295:-)

Boka här

 

Fyrhjulsinställning vid skifte till sommardäck

Volvo S60 vid havet

Sommardäckens mönsterdjup

Vi på Bra Bil anser att sommardäcken bör skiftas vid 4 mm (lagen säger 1,6 mm). Om du kör med alltför lågt mönsterdjup ökar det risken för däckskador, vattenplaning samt försämrad prestanda. Mät alltid där däcket är mest slitet. En vanlig fråga vi får är vilket mönsterdjup ett nytt sommardäck har och svaret är mellan 7-8 mm

Vi hjälper dig gärna om du behöver nya sommardäck! Fyll i bokningsformuläret och skriv i beskrivningen längst i formuläret ner vilka däck du är intresserad utav, så kontaktar vi dig snarast.

Lagar och regler kring däck:

  •  Vinterdäck måste du använda 1 december – 31 mars
  •  Dubbdäck får du använda 1 oktober – 15 april
  •  Vinterdäcken är olagliga att köra med på vintern när de slits under 3 mm

Vit Volvo V90 kör med sommardäck längs havet

Kör in dina sommardäck

Ny däck ska alltid köras in under 50-100 mil, helst på barmark. Detta är för att däcket ska sätta sig ordentligt på fälgen. Däck som har blivit inkört ordentligt håller även betydligt längre. När däcken kör in, bör du köra lite försiktigare och undvika rivstarter, tvära inbromsningar och hård kurvtagning,

Vit Volvo med sommardäck

Däcktryck

För att förlänga däckens livslängd så bör du kontrollera lufttrycket i dina däck med jämna mellanrum, i bilens instruktionsbok hittar du rekommenderat lufttryck. Skulle du köra med fel lufttryck minskar däckens livslängd, bränsleförbrukningen ökar och bilens köregenskaper blir sämre.

För att förbättra dina utsikter

En modern vindruta ska inte bara skydda mot väder och vind. Den är också en ytterst viktig del av bilens helhet, då den både är integrerad med säkerhetsburen och fungerar som stöd för passagerarsidans krockkudde. För att kunna bevara våra höga säkerhetskrav är det viktigt att vindrutan är av rätt kvalitet och även korrekt installerad.

Byte av vindruta 1600:-*
Laga stenskott 100:-*

Boka här

*Gäller självrisk via Volvia & IF. Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.

Om oss

Bra Bil finns på åtta orter i Sverige: Göteborg, Landvetter, Upplands Väsby, Kungsängen, Vallentuna, Enköping, Bålsta och Bro. Vi säljer årligen över 3000 nya bilar och 2600 begagnade bilar. I våra verkstäder träffar vi dagligen hundratals kunder, vilket tillsammans med bilförsäljningen gör oss till en av Sveriges största Volvo, Renault och Daciahandlare. I Göteborg, Bålsta, Enköping och Upplands Väsby säljer vi Volvo. Vi säljer även Volvo i Kungsängen och Vallentuna, där vi dessutom även säljer Renault och Dacia. På Bra Bil finner du alltid de senaste Volvo- Renault och Daciamodellerna samt ett stort urval av begagnade bilar. Dessutom servar vi Volvobilar på samtliga anläggningar, vi servar även Renault och Dacia på våra anläggningar i Bålsta, Kungsängen och Vallentuna.