Behöver du nya sommardäck?

Skicka prisförfrågan på däck

 

Volvo V90 kör längs väg med sommardäck

Boka vårens hjulskifte

Vi hjälper dig gärna att skifta till sommardäck. Då går vi igenom lufttryck och mönsterdjup så att du alltid kan känna dig säker när du lämnar vår serviceverkstad.

Vänta inte till sista sekund, utan boka tid hos oss redan idag.

Passa även på att göra en 4-hjulsinställning. Genom korrekt hjulinställning minskar du både däckslitage och bränsleförbrukning. Dessutom får bilen bättre väggrepp och därmed en säkrare körning.

Hjulskifte 300 kr med Bra Bil Volvo-/Renaultkort
(350 kr utan Volvo-/Renaultkort)

Boka hjulskifte

Behöver du nya däck?

Vi har rätt däck för din bil

Vi har ett långt och nära samarbete med de ledande leverantörerna av premiumdäck. Vilket bland annat innebär att de däck vi inte har i lager tar vi hem snabbt, oftast till dagen efter. Söker du nya fälgar till din bil har vi dessutom Originalfälgar för alla smaker och dimensioner.

Med rätt däck kör du säkrare och mer ekonomiskt när du tar ut din bil på nästa resa. De däck som säljs hos oss på Bra Bil är noga utvalda och testade för varje bilmodell och för alla de vägar som den ska köra på.

Hos oss hittar du också Volvo, Renault och Dacia originalfälgar och kompletta hjul som verkligen lyfter utseendet på din bil. Så när du skall byta däck, fälgar eller hjul – prata med oss på Bra Bil först.

Köp däck online

Skicka en prisförfrågan på däck till just din bil

    För att kunna skicka in formuläret behöver vi få ett medgivande om att vi får lov att behandla dina uppgifter i enighet med vår integritetspolicy. Läs mer här: www.brabil.se/integritetspolicy

4-hjulsinställning

Om dina däck slits ojämnt eller onormalt fort kan vi enkelt lösa det med en hjulinställning. Med rätt hjulinställning spar du både bränsle och minskar slitaget på dina däck, samt ger dig stabilare körning med bättre komfort. Passa på att boka hjul­inställningen när vi skiftar dina däck så rullar du säkert på vägarna.

Pris  1 295 kr med Volvo-/Renaultkort eller CarPay
(ord. pris 2 295 kr)

Boka här

Välj reparation i steg 2 och skriv att du önskar 4-hjulsinställning i vårt fritextfält. 

Fyrhjulsinställning vid skifte

Förvara din däck på däckhotell

Däckhotell

Vid skifte till sommarhjul alt. vinterhjul kan du fördelaktigt förvara den andra uppsättningen hjul på vårt däckhotell. Du sparar plats hemma och ökar även hållbarhet och livslängd genom att däcken förvaras i en sval och mörk miljö. Grovtvätt av däck och fälg, montering, kontroll av mönsterdjup och lufttryck ingår alltid.

Priser för däckhotell (gäller ej Enköping)
Pris 995 kr/säsong med Volvo-/Renaultkort
(Pris 1 295 kr/säsong utan Volvo-/Renaultkort)

Priser för däckhotell i Enköping
Pris 1 295 kr/säsong inkl. automattvätt med Volvo-/Renaultkort
(Pris 1 495 kr/säsong inkl. automattvätt utan Volvo-/Renaultkort)

Vit Volvo XC60 med sommardäck kör längs väg

Kör in dina nya sommardäck

Ny däck ska alltid köras in under 50-100 mil, helst på barmark. Detta är för att däcket ska sätta sig ordentligt på fälgen. Däck som har blivit inkört ordentligt håller betydligt längre. När däcken kör in, bör du köra lite försiktigare och undvika rivstarter, tvära inbromsningar och hård kurvtagning,

Vit Volvo V90 med sommardäck kör längs hav

Däcktryck

För att förlänga däckens livslängd så bör du kontrollera lufttrycket i dina däck med jämna mellanrum. bilens instruktionsbok hittar du rekommenderat luftryck. Skulle du köra med fel lufttryck minskar däckens livslängd, bränsleförbrukningen ökar och bilens köregenskaper blir sämre.

För att förbättra dina utsikter

En modern vindruta ska inte bara skydda mot väder och vind. Den är också en ytterst viktig del av bilens helhet, då den både är integrerad med säkerhetsburen och fungerar som stöd för passagerarsidans krockkudde. För att kunna bevara våra höga säkerhetskrav är det viktigt att vindrutan är av rätt kvalitet och korrekt installerad

Byte av vindruta 1 600 kr*
Laga stenskott 100 kr**

 

Boka här

*Pris gäller vid byte av vindruta. Vi byter endast rutan vid skador som inte går att reparera, gäller självrisk Volvia. Andra priser med övriga försäkringsbolag kan förekomma. **Självrisk via Volvia & IF. Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.