PERSONLIG. HÅLLBAR. SÄKER.

Volvo XC40 Recharge

Volvos första eldrivna SUV

 

parkerad volvo xc40 recharge med gående vitklädd man i bakgrunden

parkerad volvo xc40 recharge laddar

Samma känsla. Men helt eldriven.

Volvo skapade helt eldrivna XC40 Recharge för att ge dig en riktigt bra körupplevelse idag. Och dessutom för att skydda din framtid. 

Pris fr 702 000 kr

 

Bygg din Volvo XC40 Recharge

Observera att bygg din Volvo öppnas i Volvo Cars miljö. Välj Bra Bil som återförsäljare, så kommer du i kontakt med oss.

Boka provkörning

4,9sek

0-100 km/h

+400km

lång räckvidd

40min

~80% laddning

408hk

ren kraft


 

parkerad vit volvo xc40 recharge laddar vid stolpe

Ren kraft

408 hk. 0-100 km/h på 4,9 sek. 1 500 kg släpvagnsvikt. Inga utsläpp under körning. Med den helt elektriska XC40 Recharge behöver du inte längre kompromissa för att köra på ett hållbart sätt.

Laddad med glädje

Ett stort 78 kWh-batteri med en räckvidd på ca 400 km. Så du inte behöver ladda så ofta. Och när du behöver kan du snabbladda från 10 till 80 procent på ca 40 minuter.

parkerad volvo xc40 recharge laddar vid stolpe

kvinna sitter i volvo xc40 recharge och pekar på mittkonsol

Alltid synkroniserad

Google Maps, Google Assistant och Google Play Store. Allt är integrerat. Även utan din telefon kommer du alltid vara uppkopplad.

Träffa din säljare digitalt

Om du inte har möjlighet att besöka våra hallar, kan vi såklart hjälpa dig ändå.
-Vi på Bra Bil erbjuder digitalt videomöte med en säljare.

Träffa din säljare digitalt

Vad vill du veta om den helt elektriska XC40 Recharge?

Hur länge kan jag köra utan att behöva ladda batteriet?

Batteriet har en nominell kapacitet på 78 kWh. Ett fulladdat batteri har en beräknad räckvidd på över 400 km* vid blandad körning utan att du behöver ladda. Den verkliga räckvidden beror på din körstil och andra omständigheter, såsom utomhustemperatur, väder, vind, topografi och även vägar. Andra faktorer som påverkar räckvidden är hur mycket el du använder till andra funktioner i bilen, såsom uppvärmning och nedkylning av bilen. Ett sätt att förlänga räckvidden är att värma upp eller kyla ner bilen innan körning så det redan är rätt temperatur vid start. Du kan även lägga till en värmepump som sparar värdefull energi.

Men på daglig basis kommer du antagligen ladda batteriet när bilen är parkerad och det finns möjlighet att ladda – oavsett om det är hemma, på jobbet eller i stan. Så räckvidden borde inte vara ett problem för den dagliga pendlingen förutsatt att du har bra tillgång till laddning.

* Räckvidd enligt WLTP. Verklig räckvidd kan komma att variera. Siffrorna är preliminära.

Hur lång tid tar det att ladda en elbil?

Laddning

Tiden det tar beror på vilken anslutning du har för att ladda bilen. Ett vanligt eluttag fungerar, men skall användas endast i nödfall. Med en sådan uppkoppling tar det cirka 30–55 timmar att ladda ett tomt batteri upp till 80 procent. Eller, omkring 7,5–14 km räckvidd per timme laddning. För daglig laddning behöver du installera en laddbox, vilket minskar tiden för laddning och är ett säkert alternativ. Med en laddbox på 11 kW får du en laddtid på cirka 5,5 timmar, eller 60 km räckvidd per timma du laddar.

Hur mycket kostar det att ladda batteriet på en XC40 Recharge?

Kostnaden för elektricitet varierar beroende på lokala omständigheter, men kostnaden är lägra jämfört med bensin eller diesel. Den lägre bränslekostnaden är en av anledningarna till att byta till en elbil. Och för att få ytterligare lägre kostnader kan du ställa in din XC40 Recharge att ladda när eltarifferna är lägst, vilket ofta är på natten.

Kan man byta batteriet?

Man kan byta batteriet om det behövs.

Kan jag använda XC40 Recharge för att köra långt?

Denna helt elektriska SUV är perfekt anpassad för att köra långa sträckor. Och batteriets höga kapacitet med en beräknad räckvidd på 400+ km försäkrar att du kan köra långt utan att oroa dig för räckvidd. Om du behöver ladd bilen under resan så kan du göra det på en AC laddstation eller en DC snabbladdstation. DC snabbladdning upp till 150 kW gör det möjligt att ladda batteriet från 10 till 80% på cirka 40 minuter (eller ca 100 km per 10 minuter) – lagom länge för att vila eller äta under resan.

* Räckvidd enligt WLTP. Verklig räckvidd kan komma att variera. Siffrorna är preliminära.

Funderar du på att skaffa en elbil?

Här har vi samlat allt du behöver veta om Volvo elbilar.

Läs mer om Volvos elektrifiering 

vit volvo xc40 recharge laddar vid rosa laddare

Intresserad? Kontakta en säljare

Upplands Väsby, Vallentuna & Kungsängen

Roberto Gonzalez säljare
Roberto Gonzalez Säljare Volvo | Begagnat
säljare
Asef Hejazi Säljare Volvo | Renault | Dacia | Begagnat
Lucas Hellgren säljare
Lucas Hellgren Företagssäljare | Volvo | Begagnat

Göteborg

Magnus Björkquist - Bilsäljare
Magnus Björkquist Säljare Volvo
annika havner säljare
Annika Havner Säljare Volvo
Marcus Jarlegren - Bilsäljare
Marcus Jarlegren Säljare Volvo | Begagnat

Enköping & Bålsta

Jesper Wängelin säljare
Jesper Wängelin Säljare Volvo | Begagnat
Jens Johansson säljare
Jens Johansson Säljare Volvo | Begagnat
Melvin Zenkelt säljare
Melvin Zenkelt Säljare Volvo | Begagnat

Om oss

Bra Bil finns på åtta orter i Sverige: Göteborg, Landvetter, Upplands Väsby, Kungsängen, Vallentuna, Enköping, Bålsta och Bro. Vi säljer årligen över 4 000 nya bilar och 3 000 begagnade bilar. I våra verkstäder träffar vi dagligen hundratals kunder, vilket tillsammans med bilförsäljningen gör oss till en av Sveriges största Volvo, Renault och Daciahandlare.

Vår vision är att leverera service, produkter och upplevelser på en nivå som gör att vi blir en förebild inom svensk bilhandel.