FAQ
FAQ
*Med reservation för eventuella avvikelser/felskrivningar/förändringar.
Ramavtal är ett avtal som man också kan kalla för en generell överenskommelse som ligger till grund för framtida bilköp. Genom ett ramavtal kan företaget på ett enkelt sätt alltid få en och samma rabatt vid köp av nya bilar och tillbehör. Företaget erhåller en rabatt utifrån ordinarie listpris, i procent eller i en fast summa. Oftast är ett ramavtal rikstäckande vilket innebär att samtliga Volvo-, Renault- eller Daciaåterförsäljare ska tillhandahålla bilar med avtalade rabattsatser.
Om du använder en bil för privat bruk, som du har fått tillåtelse att disponera i en anställning eller i ett uppdrag, uppstår en skattepliktig förmån. Förmånsvärdet är den skattepliktiga förmånen att få disponera en tjänstebil privat. Förmånsbeloppet läggs på bruttolönen och skatten dras sedan utifrån det beloppet. Om arbetsgivaren dessutom står för drivmedlet för den privata körningen ska det också beskattas. Observera att resor till och från arbetet normalt räknas som privata resor.
Bilförmånen beräknas till marknadsvärdet enligt en schablon. Hur beräkningen görs framgår av Skatteverkets meddelande om värdering av bilförmån. Förmånsvärdet ska motsvara den besparingen.
På skatteverkets hemsida kan du enkelt beräkna förmånsvärdet för din bil. Sidan innehåller en snabbguide för beräkning av bilförmånsvärde som är enkel att följa och som utgår från bilmodell eller modellkod. Uppgifterna du behöver hittar du enkelt i Skatteverkets billistor. Därefter kan du klicka dig vidare till en enkel räknesnurra som heter Bilförmånsberäkning:
Miljöbilar är i allmänhet dyrare i inköp än andra bilar. Genom de särskilda regler som finns för miljöbilar blir förmånsvärdet ändå i vissa fall väsentligt lägre för miljöbilar än för närmast jämförbara bilar. Arbetsgivaren kan själv, utan särskild ansökan till Skatteverket, sätta ned förmånsvärdet för miljöbilar.
Reglerna är tidsbegränsade och gäller till och med inkomståret 2016.
Vilka bilar som är miljöbilar och vilka bilar som är närmast jämförbara med miljöbilarna framgår av tabell i Skatteverkets allmänna råd om värdering av bilförmån som du hittar mer om här.
Eventuell extrautrustning och uppgift om minst 3 000 mils körning i tjänsten tas med vid beräkning av förmånsvärdet för den närmast jämförbara bilen.
Detta är en värderingsregel som innebär att förmånsvärdet, för den som kört minst 3 000 mil i tjänsten med förmånsbilen under ett kalenderår, bestäms till 75 % av fulla värdet. Regeln får användas utan särskilt beslut från Skatteverket.
Bilförmånsvärdet ska sättas ned med en tolftedel för varje hel månad under inkomståret som förmånshavaren inte haft förmånen.
Bilförmånsvärdet ska sättas ned med det belopp som förmånshavaren av sin nettolön lämnat i ersättning till arbetsgivaren för att få förmånen.
För ytterliga information besök Skatteverkets hemsida.
När vi talar om leasing är det ofta finansiell leasing det handlar om. Här tar leasetagaren ett slags lån med bilen som säkerhet. Allt ansvar för restskuld och administration ligger hos leasetagaren.
En variant av leasing som blir allt vanligare är operationell leasing. Där är leasetagaren endast ansvarig för att betala en månadskostnad. Övriga kostnader står leasegivaren för. Gemensamt för de två alternativen är rätten att dra av 50 procent av momsen på månadshyran.
Begreppet används för att beskriva den totala kostnaden av ägandeskapet. Den totala kostnaden för en bil innefattar bland annat inköp, restvärde, bränslekostnad, däckhotell, tvätt och så vidare. Genom att göra en noggrann TCO-kalkyl går det att spara pengar.
Ska ni köpa bilen eller dra av 50 procent av momsen genom att leasa den? Behöver ni kraftfulla förbränningsmotorer eller räcker det med elhybrider som ger skattefördelar? Behöver ni en hyrbil vid service eller har ni poolbilar? Fundera över vilka kostnader som är kopplade till er vagnpark. Det som ser bäst ut på pappret behöver inte vara det. Att tanka E85 är billigt, men drar samtidigt mer bränsle per mil än bensin. Små utgifter kan bli stora över tid. Var därför kritiska och noggranna när ni beräknar den totala kostnaden.
När man handlar varor och tjänster tillkommer moms. Så även vid köp av bilar och drivmedel mm. Innan man utökar sin fordonspark kan det därför löna sig att undersöka vilka eventuella avdrag som kan göras. Vid leasing eller hyra av personbilar har företag till exempel rätt att göra avdrag på 50 procent av momsen.
När ett företag införskaffar en ny bil är det viktigt att fundera över restvärdet. Det vill säga hur stor del av inköpspriset man får tillbaka vid en försäljning. Här är det viktigt att se till den totala kostnaden. Den bil som är billigast på sista raden är inte alltid densamma som är billigast vid inköp.
Olika mobilitetslösningar kräver olika mycket arbete. För några kan administrationen innebära hantering av skatt, försäkringar, böter, drivmedel, service, däckhotell samt inköp och avverkning av bilar. För andra att betala en samlingsfaktura per månad. Vad som passar bäst beror på organisationens uppbyggnad och resurser.
I balansräkningen redovisar företaget sina skulder och tillgångar. När det handlar om tjänstebilar påverkas balansräkningen när bilarna köps in av företaget. I vissa former av leasing, hyra och andra avtalsformer påverkar istället resultatet.
Bonus Malus är latin och betyder Bra eller Dåligt. Den 1 juli 2018 införs en ny fordonsskatt som kommer att omfatta alla nyregistrerade bilar under deras tre första år. Den nya skatten syftar till att minska koldioxidutsläppen i Sverige och i slutändan uppnå en fossilfri fordonsflotta. 1 januari 2020 baseras Bonus Malus på bilens WLTP-värde
Från och med den 1 september 2018 kommer nya bilars bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp att testas på ett nytt sätt. Den nya testmetoden, den så kallade körcykeln, heter WLTP. Det står för Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure. Metoden innebär ett nytt sätt att mäta bränsleförbrukning och utsläpp. Bland annat omfattar testet fler accelerationer och inbromsningar, pågår under längre tid och tar hänsyn till olika temperaturer samt bilens vikt med extrautrustning. Från och med 2020 kommer fordonsskatten att baseras på WLTP-värden
Nya personbilar klass I och II (husbilar), lätta bussar och lätta lastbilar. När det gäller personbilar klass II finns det ingen övre gräns på totalvikten. Ändringen gäller från och med den 1 juli 2018 och berör endast nya fordon som är påställda i vägtrafikregistret från och med det datumet.
Det nya systemet innebär att miljöanpassade fordon som har ett koldioxidutsläpp på 60g/km eller mindre premieras och får en bonus på upp till 60 000:- . Denna bonus minskar linjärt för varje gram CO2 bilen släpper ut – ner till 10 000 kr i bonus.
Bonusen kan högst utgå med 25% av bilens nypris. Bonus till företag kan högst uppgå till ett belopp som motsvarar 35% av prisskillnaden mellan bilens nypris och nypriset för närmast jämförbara bil om bilens nypris är högre än nypriset för den närmast jämförbara bilen.
För diesel och bensindrivna bilar tas en förhöjd skatt ut de tre första åren från det datum bilen tas i bruk första gången (efter 1 juli 2018). Efter dessa tre år sänks skatten. Alla bilar har en grundavgift på 360 kr.
Från och med 2018 blir alla förmånsbilister beskattade för sina privata resor när man passerar vägtullar etc. Hit hör även resor till och från jobbet. Förändringen gäller alla bilar oavsett ålder och bränsle. Här är det arbetsgivarens ansvar att redovisning av trängselskatt är korrekt gentemot skatteverket, samt arbetstagarens ansvar att redovisa sina tjänsteresor.
Företag som upprättar sin årsredovisning enligt IFRS kommer från och med den 1 januari 2019 inte längre kunna dela upp sin leasing i operationell och finansiell. Istället kommer tillgångar och skulder att redovisas i balansräkningen i båda fallen. Är du osäker på vilka regler som gäller hos er kan du kolla med er revisor.
Marknaden för företagsmobilitet håller på att förändras. Det som tidigare var begränsat till leasing eller köp av bil har idag utökats till bilpooler, hyra utan bindningstid och kollektivtrafik. Innan du bestämmer dig för att utöka din fordonspark kan det därför vara bra att se över era möjligheter. Genom att utvärdera hur ert behov av mobilitet ser ut idag, vad det får kosta, vilka regler som gäller och hur ni planerar inför framtiden kommer kommer era alternativ att bli tydliga. Troligtvis kommer det hjälpa er att hitta en lösning som passar er verksamhet bättre
Vi reser olika långt, olika mycket och med olika färdmedel. För vissa är mobiliteten ett viktigt arbetsredskap, för andra en löneförmån. Vilken lösning som är bäst för er beror därför på vilka behov ni har. Någon fast modell som alltid funkar finns det alltså inte. Er uppgift blir därför att undersöka vilket grundbehov ni har och hur ni löser situationen när belastningen ökar. Dessutom behöver ni fundera över vilka krav på tillgänglighet ni har och vad ni är beredda att betala för. I många fall är en kombination av flera alternativ den bästa lösningen.
Oavsett transportsätt kostar det något att förflytta människor och utrustning. Beroende på vilka alternativ ni väljer kommer det att belasta er verksamhet på olika sätt. Här är det viktigt att se till helheten. Det vill säga alla kostnader som är kopplade er mobilitet. För en bil kan det handla om inköp, finansiering, restvärde, service, reparation, bränslekostnad, däckhotell, tvätt, försäkring, vägskatt, vägtullar, förmånsadministration och så vidare. Flera av dessa kostnader är fasta och påverkas inte av hur mycket eller lite era bilar används. En låg månadskostnad kan snabbt bli dyr om bilen inte används i samma utsträckning som det var tänkt. Här hade en mer flexibel lösning utan bindningstid varit att föredra trots en högre månadskostnad.
Att utvärdera vilket alternativ som är mest lönsamt kräver långsiktighet. Innan ni bestämmer er bör ni undersöka hur er verksamhet kommer att påverkas och vilka konton som kommer att belastas. Fordon som binder kapital skulle exempelvis kunna bli en belastning vid en eventuell expansion. På samma sätt skulle ett lång leasingkontrakt kunna bli en belastning vid en eventuell nedskärning. Men med en stark balansräkning och bra konjunktur skulle leasing troligtvis vara ett bra alternativ. Det handlar helt enkelt om att planera för framtiden och vara uppmärksam på förändringar. Utgå därför från er verksamhet och låt behoven styra era alternativ. I detta läge finns det varken rätt eller fel – bara olika sätt att möta framtiden på.
Att komma fram till en lösning är mer än att tillfredsställa verksamhetens behov. Det är också att uppfylla de regler och riktlinjer som kan finnas. Dessa kan innefatta allt från miljö till arbetsergonomi och säkerhet. Den lösning som fungerar bäst är därmed den kombinationen av behov och regler uppfyller flest önskemål och krav.
När det kommer till företagsmobilitet finns det många begrepp, nyheter och regler att hålla reda på. Här får du svar på vad Bonus Malus faktiskt betyder, vilka fördelar det finns med bildelning och vad huvudregeln kan innebära för ditt företag.
Det går att förflytta människor på många sätt. Beroende på vilken lösning ni väljer kan det bli billigt eller dyrt, riskfritt eller risktagande, lätthanterligt eller administrativt. Här har du fem transportsätt att använda i tjänsten.
Att köpa personbilar är oftast inte ett lönsamt alternativ. Anledningen är att man sällan har rätt att dra av någon moms på bilen. Ett undantag är bilar som ska användas för taxiverksamhet, körkortsutbildning, uthyrningsverksamhet, transport av avlidna i begravningsverksamhet samt återförsäljning i bilhandel.
Ett närbesläktat begrepp till leasing är hyra. Genom att hyra bil slipper man långa avtal och får samtidigt möjlighet att anpassa sin fordonspark efter behov. Det innebär att man kan byta modell, skaffa en bil extra eller lämna tillbaka sin bil om behovet minskar. Dessutom kan man välja att lämna över all administration till hyrbilsföretaget och endast betala en fast månadskostnad.
Ibland kan det löna sig att dela. Här hyr, köper eller ansluter företaget sig till en bilpool. På så sätt kan ett antal bilar användas gemensamt av de anställda. Lösningen är flexibel och passar företag som inte ställer speciella krav på utrustning. Med en bilpool behövs någon form av bokningssystem, det finns olika lösningar på hur man kan sköta administration och underhåll internt eller köpa de tjänsterna.
Till företag som endast gör kortare resor någon gång per vecka kan en extern bildelningstjänst vara aktuell. Här betalar man endast för de gånger man använder bilen och slipper samtidigt bilar som står still och kostar pengar när de inte används.
För att resa kollektivt i tjänsten finns t ex företagskort. Med kortet betalar man för resan och fakturerar därefter kostnaden. Upplägget kräver en del planering och administration men kan innebära besparingar när det kommer till transportkostnader. Här är det viktigt att se till helheten då tillgänglighet och ökad restid också kan ses som kostnader.
Att använda taxi är en flexibel lösning som likt kollektivtrafiken kräver administration. De anställda kan förflytta sig utan att behöva fundera över parkering, bränsle eller trängselskatt. Däremot är det kostsamt vid längre resor – vilket gör att det ofta kombineras med andra lösningar.
Alla som kör en förmånsbil ska enligt den s.k. huvudregeln betala för sitt drivmedel. Skulle arbetsgivaren stå för drivmedelskostnaden ska den anställde beskattas för det bränsle som förbrukas vid privat körning.
Att föra journal över hur bilar används är att rekommendera. Det är nämligen lagkrav på att kunna visa hur bilarna har använts gentemot Skatteverket.
Genom att installera ett alkolås måste föraren göra ett utandningstest för att starta bilen. Denna extrautrustning påverkar inte förmånsvärdet utan räknas som en skattefri extrautrustning.
Genom telematik får företag bättre koll på sina fordon. Det går bland annat att föra körjournal, analysera rutter och undersöka körbeteende. Dessa data kan sedan användas för att minimera bränsleförbrukning, effektivisera ruttplanering, hålla koll på var fordon befinner sig, generera automatiska körjournaler och förbättra körbeteendet genom olika incitament. Telematik är ett användbart verktyg som hjälper er att maximera produktiviteten och öka säkerheten i er vagnpark.
Våra bilar blir allt mer uppkopplade och smarta. Kameror och sensorer hjälper oss att bromsa, styra, parkera och varna för olika situationer. En utveckling som bidrar till ökad trafiksäkerhet.
Den 1 april 2018 blir det krav på eCall-teknik i alla nya bilar. Vad det innebär är att bilen automatiskt skickar plats- och statussignaler till räddningstjänsten vid en eventuell olycka.
Volvo On Call -appen är en tilläggstjänst som du som kund abonnerar på. Abonnemanget består av vägassistans-, nödhjälp- och trygghetstjänster. Vilka tjänster som ingår i abonnemanget kan variera beroende på region.
Genom Volvo On Call-systemet har du tillgång till utbildad servicecenter-personal som dygnet runt är redo att skicka lämplig hjälp till din position vid nödsituationer eller då du stött på problem ute på vägarna.
I Volvo On Call ingår dessutom stöldvarning ifall någon försöker bryta sig in i din bil och det går även att spåra din Volvo med hjälp av GPS om den har blivit stulen.
Många av funktionerna i Volvo On Call-appen går även att kontrollera via smarta klockor
Från och med modellår 2020 är Volvo On Call standard i alla Volvomodeller på den svenska marknaden.
Med hjälp av GPS-positionering och GSM/3G-teknik är Volvo On Call redo att hjälpa dig, dygnet runt, om du råkar ut för en nödsituation eller om du får problem med din bil. För information om hur du får tillgång till assistans- och nödhjälpstjänster.
Genom att utrusta din bil med Volvo On Call, ökar du din trygghet. Med hjälp av GPS-positionering och GSM-teknik är Volvo On Call ett kraftfullt verktyg om du utsätts för bilstöld och samtidigt din hjälp i nöden om du inte har tillgång till dina bilnycklar.
Fjärrstart av bil (ERS – Engine Remote Start) tillåter dig att via Volvo On Call-appen starta bilen för att kyla ned eller värma upp din bil innan du använder den.
Med Fjärrstart av bil (ERS) är det möjligt att kyla ned eller värma upp bilen under 1-15 minuter. Då den angivna tiden har passerat stängs bilen av. Observera att det är ditt ansvar att följa lokala miljöföreskrifter och lagar. För mer information om hur du använder Fjärrstart av bil (ERS), se Volvo On Call-app: Hantera fjärrstart av bil.
Det går att starta bilen med ERS-funktionen i Volvo On Call-appen två gånger i rad, sedan måste bilen startas på ordinarie vis innan det går att starta via Volvo On Call-appen igen.
Uppvärmning via Fjärrstart av bil (ERS) finns tillgängligt för bilar utrustade med Volvo On Call som uppfyller nedan listade krav.
XC40, XC40 Twin Engine, XC60, XC60 Twin Engine, XC90, XC90 Twin Engine, S90, S90 Twin Engine, V90, V90 Twin Engine
2016 och senare
Automatväxel
Fjärrstart av motor (ERS) finns tillgänglig på följande marknader: Albanien, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Brasilien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kanada, Kazakstan, Kina, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Malta, Moldavien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Ryssland, Tjeckien, Tyskland, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Turkiet, Vitryssland, Ukraina, Ungern och USA.
När är det lagligt och säkert att använda Fjärrstart?
Volvo On Call-appen kan automatiskt skapa en körjournal som ger dig överblick över dina bilresor. Den här artikeln beskriver hur du hanterar körjournalen. Till exempel hur du grupperar resor, slår av körjournalen eller hur du exporterar en resa.
Körjournalen kan slås på/av från din Volvo On Call-app, se instruktioner nedan.
Instruktioner
Logga in i din Volvo On Call-app och välj fliken Mer.
Det går att överföra uppgifterna från körjournalen till andra format. Denna funktion kan till exempel användas för att skapa omkostnadsrapporter för företaget. Det lagras information om de resor som gjorts med din Volvo de 100 senaste dagarna. För att inte gå miste om information om resor som är äldre än 100 dagar, rekommenderas att exportera körjournalen till din e-post.
Instruktioner
I vyn med körjournalen är det möjligt att kategorisera dina resor enligt Arbete, Privat eller Okategoriserat. Resorna kan filtreras utifrån kategorier och du kan också välja vilka resor som ska visas utifrån tidsintervall.
Instruktioner
Du kan ge dina resor namn och lägga till anteckningar till dem, se instruktioner nedan.
Instruktioner
Volvo On Call är ett inbyggt assistanssystem som tillsammans med en app ger dig möjlighet att kontrollera din Volvo på distans. Den här artikeln beskriver hur du kommer igång med Volvo On Call och Volvo On Call-appen. Nedanstående information gäller endast bilar av årsmodell 2017 och senare, samt XC90 och XC90 Twin Engine, utrustade med Volvo On Call.
För bilar av årsmodell 2012-2016 (ej XC90 och XC90 Twin Engine) se Kom igång med Volvo On Call
Volvo On Call är ett fabrikstillval då du köper en ny Volvo. Innan du hämtar din nya Volvo med Volvo On Call hos din återförsäljare är det bra om du har laddat ned Volvo On Call-appen och testat den i demoläget. Demoversionen låter dig utforska de flesta funktionerna och ger kunskap om hur appen används. Du hämtar appen gratis från Apple AppStore eller Google Play.
De appfunktioner som finns tillgängliga kan variera beroende på vilken Volvomodell du har och vilken mobil enhet du använder. För mer information, se Tillgängliga Volvo On Call-appfunktioner per Volvomodell och Volvo On Call – Kompatibla enheter.
Innan du hämtar din nya Volvo aktiverar återförsäljaren Volvo On Call. Samtidigt skapas och skickas en automatiskt genererad PIN-kod för Volvo On Call till dig. PIN-koden används av säkerhetsskäl för att identifiera dig som ägare av din Volvo (eller annan godkänd person, såsom en familjemedlem) och kan fungera som en bilnyckel. För mer information om PIN-koden, se Volvo On Call PIN-kod.
För att använda Volvo On Call behöver du ett Volvo ID. Har du inte redan ett behöver du skapa ett, se Skapa och registrera ett Volvo ID . Efter att du har skapat ett Volvo ID behöver du ansluta Volvo On Call-appen till din bil, se Anslut Volvo On Call-appen till din Volvo.
Om du köpt en begagnad Volvo med Volvo On Call är det viktigt att radera data från den tidigare ägaren och lägga till dina egna uppgifter för att tjänsten skall fungera. Besök en auktoriserad Volvoåterförsäljare för att få hjälp med detta. För mer information, se Volvo On Call – ägarbyte.
För att kunna använda Volvo On Call-appen krävs följande:
Volvo ID är ett personligt login som består av ett användarnamn (e-mailadress) och ett lösenord. Volvo ID används vid inloggning till en rad uppkopplade tjänster från Volvo.
För att skapa ett Volvo ID måste du registrera en e-postadress och följa anvisningarna i bekräftelsemeddelandet som skickas till dig.
Om du väljer att skapa, eller redan har skapat, ett Volvo ID genom något annat tillvägagångssätt än genom Volvo ID-appen i bilens centerdisplay, behöver du också registrera ditt Volvo ID till bilen för att få tillgång till alla funktioner.
Av säkerhetsskäl finns ett antal krav som behöver uppfyllas när du väljer användarnamn och lösenord vid skapandet av ett Volvo ID.
Användarnamn: Användarnamnet måste vara en giltig e-postadress som du har access till.
Längden på e-postadressen får inte överskrida 60 tecken totalt.
Lösenord: Lösenordet ska bestå av minst åtta och maximalt 20 tecken.
Det ska innehålla stora bokstäver (A-Z), små bokstäver (a-z) och siffror (0-9).
Det går även att använda vissa specialtecken (# $%! & ’* + ? – / = ^ _ `{|} ~).
Den här proceduren ska utföras i bilen (från förarsätet), se instruktioner nedan.
Instruktioner
OBS När meddelandet om att du ska trycka på On Call-knappen visas i Volvo On Call-appen, vänta i några sekunder innan du trycker för att säkerställa att bilen är i verifieringsläge.
Om du köper en begagnad bil som är utrustad med Volvo On Call är det ett par steg du behöver utföra innan du kan använda Volvo On Call-tjänsterna. Stegen beskrivs i den här artikeln.
Om du har köpt en begagnad bil med Volvo On Call, följ instruktionerna nedan.
Instruktioner
PIN-koden för Volvo On Call används vid vissa av Volvo On Call-tjänsterna t.ex. när du ska avsluta ägande av en bil eller ta bort andra användare som är anslutna till bilen. Genom att ange PIN-koden bevisar du att du är behörig användare. Du bör skydda och komma ihåg koden på samma sätt som andra PIN-koder.
Sälja en bil med Volvo On Call
Du ska inte ändra eller radera ditt Volvo ID om du säljer din bil, ditt Volvo ID är personligt. Du behöver dock avsluta bilägandet och kopplingen mellan Volvo On Call-appen och din Volvo samt radera all personlig användardata från din bil. Följ instruktionerna nedan.
Om du har möjlighet, informera din köpare att han/hon bör kontakta en auktoriserad Volvoåterförsäljare för att återaktivera Volvo On Call och uppge sina kontaktuppgifter. Volvo On Call kommer att vara aktivt tills abonnemanget löper ut.
Om du köper en bil och importerar den till ett annat land bör du vara noga med att besöka en återförsäljare i det land du köper bilen, som ska radera all kunddata i sina system. I det land dit du importerar bilen besöker du återigen en återförsäljare och följer instruktionerna under ’Begagnad bil med Volvo On Call’.
Bra Bil finns på åtta orter i Sverige: Göteborg, Landvetter, Upplands Väsby, Kungsängen, Vallentuna, Enköping, Bålsta och Bro. Vi säljer årligen över 4 000 nya bilar och 3 000 begagnade bilar. I våra verkstäder träffar vi dagligen hundratals kunder, vilket tillsammans med bilförsäljningen gör oss till en av Sveriges största Volvo, Renault och Daciahandlare.
Vår vision är att leverera service, produkter och upplevelser på en nivå som gör att vi blir en förebild inom svensk bilhandel.
Förmånsvärde, WLTP, bonus/malus och andra vanliga frågor