Låt oss berätta vilka
däck du ska ha.

Ungefär som fyra handflator. Det är all kontakt bilen har med underlaget. Det ställer ganska höga krav på däcken, om man skall uttrycka sig milt. Med rätt däck kör du säkrare och undviker obehagliga överraskningar. Alla däck är inte lika, men vi som byggt din bil vet vilka som passar bäst för din bilmodell och dina körförhållanden. Så när du skall byta däck, prata med oss först. Välkommen till Bra Bil.

Prata däck med en expert

Våra Personliga Servicetekniker är specialutbildade för att kunna möta dig och din bils behov. Vi är dessutom specialutbildade på däck och får alltid våra senaste unika testresultat för att kunna rekommendera de däck som passar din bil och dina behov bäst. Kom in till oss och prata däck, fälgar och hjulskifte med en expert. Du får alltid goda tips och råd och bra erbjudanden. Boka tid hos en av våra tekniker idag.

Hjulskifte från 300:- med Bra Bil Volvo-/Renaultkort

Boka hjulskifte Göteborg/Landvetter

Boka hjulskifte Enköping/Bålsta 

Boka hjulskifte Stockholm

Sommardäck fr 1516:-*/st

När temperaturen stiger över sju grader börjar det bli tid att förbereda sig för att byta däck. Sommardäck har en speciell gummiblandning som är gjorda för att användas under den varma delen av året. Låt oss hjälpa dig att hitta rätt däck för just din bil.

*Prisexempel avser Gislaved 205/60R16 96W XL. Monterat och klart.

Däck och fälgar i alla dimensioner

Vi är en stor återförsäljare av personbilsdäck. Vi har ett långt och nära samarbete med de ledande leverantörerna av premiumdäck vilket bland annat innebär att de däck vi inte har i lager tar vi hem snabbt genom effektiv logistik, oftast till dagen efter. Söker du nya fälgar till din Volvo, Renault eller Dacia har vi dessutom originalfälgar för alla smaker och dimensioner.

 

4-hjulsinställning

Om dina däck slits ojämnt eller onormalt fort kan vi enkelt lösa det med en hjulinställning. Med rätt hjulinställning spar du både bränsle och minskar slitaget på dina däck, samt ger dig stabilare körning med bättre komfort. Passa på att boka hjul­inställningen när vi skiftar dina däck så rullar du säkert på vägarna.

Gäller Volvo, Renault och Dacia.

Pris fr 995:-

Hjulskifte

Vi hjälper dig gärna att skifta. Då går vi igenom lufttryck och mönsterdjup så att du alltid kan känna dig säker när du lämnar vår serviceverkstad. Varför ej skifta i samband med service?

Pris fr. 300:-
(med Bra Bil Volvo-/Renaultkort)

Delbetalning

Med Bra Bil Volvo-/Renaultkort är det enkelt att dela upp kostnaden över en tidsperiod som passar dig. Betalning på 12 månader är alltid helt räntefritt. Vill du ha räkningen på lägre belopp per månad, utnyttjar du din kortkredit. Dessutom får du bonus när du betalar med Bra Bil Volvo-/Renaultkort.

Ansök här

Däckhotell

Vid skifte till sommarhjul alt. vinterhjul kan du fördelaktigt förvara den andra uppsättningen hjul på vårt däckhotell. Du sparar plats hemma och ökar hållbarhet och livslängd genom att däcken förvaras i en sval och mörk miljö. Grovtvätt av däck och fälg, montering, kontroll av mönsterdjup och lufttryck ingår alltid.

Pris 995:- med Volvo-/Renaultkort
(Pris 1 295:- utan Volvo-/Renaultkort)

Rätt lufttryck

Att känna till rätt lufttryck för din bil ger dig många fördelar:

  • Däckens prestanda maximeras och ditt fordon blir säkrare att framföra.
  • Utgångspunkten är att kontrollera lufttrycket på varje hjul minst en gång per månad och före varje långresa.
  • Däck med för lågt lufttryck minskar däckens uthållighet vilket leder till onödigt slitage som i slutändan kan leda till plötslig tryckförlust.
  • Dåligt luftryck så påverkar det även bilens styrförmåga, ökad risk för vattenplaning, bromssträckan blir längre samt att bränsleförbrukningen blir högre.

Det rekommenderade lufttrycket är nästan alltid olika för fram- och bakdäcken. Om du är osäker på din bils lufttryck så hittar du detta antigen i bilens instruktionsbok, tanklucka eller förarsidans dörröppning. Optimalt att kontrollera trycket när däcken är kalla. Bilens lufttryck mäts med lufttrycksmätare som du finner på större bensinstationer eller hos oss på Bra Bil.

Genom att ha rätt lufttryck så sparar du på plånboken och ökar komforten

Skicka en prisförfrågan på däck till just din bil