Däck- och hjulskifte

300:- med Volvo/-Renaultkort

vinterdäck på silvrig Volvo XC90

Boka hjulskifte

Vår onlinebokning gäller för Volvo, Renault & Dacia. Annat bilmärke? Kontakta oss här ⇒

Hjulskifte 300:- med Volvo/-Renaultkort*

*350:- utan Volvo/-Renaultkort

däck- och hjulskifte

Låt oss berätta vilka däck du ska ha

”Ungefär som fyra handflator” – det är all kontakt bilen har med underlaget. Och det ställer så klart ganska höga krav på däcken. Med rätt däck kör du säkrare och undviker obehagliga överraskningar. Alla däck är inte lika, men vi som byggt din bil vet vilka som passar bäst för din bilmodell och dina körförhållanden. Så när du skall byta däck, prata med oss.

  • Vinterdäck är ett lagkrav mellan 1 December och 31 Mars, om det är vinterväglag. Det är tillåtet att köra med dubbade vinterdäck mellan 1 Oktober – 15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.
  • Friktionsdäck (dubbfria vinterdäck) är inte lämpliga som ”all-around/året runt” däck. Dessa är anpassade för vinterväglag och temperaturer under 5 °C, och bromssträckan påverkas om du kör med dessa året runt.
  • Minsta tillåtna mönsterdjup för vinterdäck är 3 mm.
  • Minsta tillåtna mönsterdjup för sommardäck är 1,6 mm.

Få pris på dina nya däck

    För att kunna skicka in formuläret behöver vi få ett medgivande om att vi får lov att behandla dina uppgifter i enighet med vår integritetspolicy. Läs mer här: www.brabil.se/integritetspolicy

Snöiga vinterdäck på Volvo

Vinterdäck fr 1 105:-/st*

Det finns en hel del olika typer av vinterdäck att välja mellan men det finns också en god anledning till detta. Olika typer av klimat och körmiljöer kräver däck med olika funktioner. Vinterdäck har en gummiblandning som är konstruerad för kyliga temperaturer och har därför bland annat en mjukare gummiblandning är sommardäcken. Vi hjälper dig att hitta rätt däck till just din bil.

*Prisexempel avser Gislaved 195/65 R 15 95T XL SoftFrost200 (Friktion). Monterat och klart.

4-hjulsinställning

Om dina däck slits ojämnt eller onormalt fort kan vi enkelt lösa det med en hjulinställning. Med rätt hjulinställning spar du både bränsle och minskar slitaget på dina däck, samt ger dig stabilare körning med bättre komfort. .

Gör enkel online-bokning idag. Du väljer tid och datum direkt som passar dig. Klicka i reparation och skriv 4-hjulsinställning i vårt fritextfält. 

Pris fr 995:-

Boka här

En servicetekniker arbetar med hjulen på en Volvo

Blå och vit teckning av däck

Hjulskifte

Vi hjälper dig gärna att skifta. Då går vi igenom lufttryck och mönsterdjup så att du alltid kan känna dig säker när du lämnar vår serviceverkstad. Varför ej skifta i samband med service?

Pris fr. 300:-
(med Bra Bil Volvo-/Renaultkort)

Blå och vit teckning av ett kreditkort

Delbetalning

Med Bra Bil Volvo-/Renaultkort är det enkelt att dela upp kostnaden över en tidsperiod som passar dig. Betalning på 12 månader är alltid helt räntefritt. Vill du ha räkningen på lägre belopp per månad, utnyttjar du din kortkredit. Dessutom får du bonus när du betalar med Bra Bil Volvo-/Renaultkort.

Ansök här

blå och vit teckning av staplade däck

Däckhotell

Vid skifte till sommarhjul alt. vinterhjul kan du fördelaktigt förvara den andra uppsättningen hjul på vårt däckhotell. Du sparar plats hemma och ökar hållbarhet och livslängd genom att däcken förvaras i en sval och mörk miljö. Grovtvätt av däck och fälg, montering, kontroll av mönsterdjup och lufttryck ingår alltid.

Pris 995:- med Volvo-/Renaultkort
(Pris 1 295:- utan Volvo-/Renaultkort)

däck- och hjulskifte

Varför är det viktigt med rätt lufttryck?

Att känna till rätt lufttryck för din bil ger dig många fördelar:

  • Däckens prestanda maximeras och ditt fordon blir säkrare att framföra.
  • Utgångspunkten är att kontrollera lufttrycket på varje hjul minst en gång per månad och före varje långresa.
  • Däck med för lågt lufttryck minskar däckens uthållighet vilket leder till onödigt slitage som i slutändan kan leda till plötslig tryckförlust.
  • Dåligt luftryck så påverkar det även bilens styrförmåga, ökad risk för vattenplaning, bromssträckan blir längre samt att bränsleförbrukningen blir högre.

Det rekommenderade lufttrycket är nästan alltid olika för fram- och bakdäcken. Om du är osäker på din bils lufttryck så hittar du detta antigen i bilens instruktionsbok, tanklucka eller förarsidans dörröppning. Optimalt att kontrollera trycket när däcken är kalla. Bilens lufttryck mäts med lufttrycksmätare som du finner på större bensinstationer eller hos oss på Bra Bil.

Genom att ha rätt lufttryck så sparar du på plånboken och ökar komforten