Reparationer av glas

Boka tid för glasreparation

Ta mig till bokningen

Du kommer nu komma till vårt Boka service-formulär. Skriv in i fritext om du vill laga stenskott eller byta vindruta.

 

I Göteborg kan du boka direkt via vår glasmästare Johan Möller
Ring på 031-380 52 21 eller maila på johan.moller@brabil.se


 

Stenskott

Om du får ett stenskott skall det repareras, eller så skall rutan bytas – beroende på var skadan sitter och hur stor den är. Du skall alltid byta rutan om stenskottet är i rutans sidokanter, överkant eller nära innerbackspegeln. Detta eftersom rutan kan försvagas eller så kan stenskottet störa sensorerna som sitter monterade på insidan av rutan vid innerbackspegeln.

Stenskott i det indirekta synfältet kan repareras om de är mindre än 15 mm (gul färg). Skador på vindrutans övriga områden kan också repareras om de är mindre än 25 mm (grön färg). Får du större stenskott eller i direkta siktfältet (röd färg) ska vindrutan bytas. Ha alltid ett stenskottsplåster i bilen som du kan applicera direkt på en skada. Då minskar risken för att stenskottet sprider sig. Stenskottsplåster finns att få kostnadsfritt hos oss. En stenskottslagning kostar endast 100:- för dig som är privatperson och har din försäkring hos Volvia.

En vit Volvo parkerad i skuggan, visar gul, grön och röd zon av vindrutan

Grön, gul eller röd zon?

  • En skada i det direkta synfältet kan inte repareras (röd färg).
  • Skador belägna nära en A-stolpe eller taket får inte repareras eftersom vindrutan, i vissa fall, fungerar som en del av säkerhetsburen.
  • Skador som befinner sig i det indirekta synfältet kan repareras om de är mindre än 15 mm (gul färg).
  • Skador på vindrutans övriga områden kan repareras – men bara om de är mindre än 25 mm (grön färg).

När kan man laga stenskott?

Kom in till oss på Bra Bil så undersöker vi vad som kan och behöver göras. Går rutan att laga har du en mindre självrisk* än vid ett vindrutebyte. Skulle det visa sig att rutan inte går att laga så kan vi självklart byta den åt dig.

Byte av vindruta 1 600:-* Laga stenskott 100:-**

*Gäller vid byte av vindruta, självrisk Volvia, IF, Folksam & Länsförsäkringar
**Gäller självrisk via Volvia & IF. Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.

Kvinna som kör en Volvo

Sliten vindruta- en trafikfara

Enligt en undersökning som VTI (Väg- och Transportforskningsinstitutet) har gjort visar att även en sliten vindruta med smårepor försämrar sikten . Undersökningen konstaterar att en ny rutan har siktlängd i snitt 200 meter, en ruta på 15 000 mil har siktlängd 91 meter i och en ruta på en bil som har rullat 35 000 mil har bara 69 meter i snittlängd. Redan efter cirka 8 000 mil påverkas sikten trafikfarligt i möte i mörker, regn eller lågt stående sol.

Solnedgång vid en kuststräcka med bilväg

Sköt om din vindruta

Du kan själv förebygga repbildning på din vindruta genom att regelbundet byta ut dina vindrutetorkare, rengöra dina rutor kontinuerligt med fönsterputsmedel eller göra en glasbehandling av din ruta som ser till att, vatten, smuts och partiklar enkelt rinner av.

Reparation av lyktor

Är dina strålkastare gula eller repiga? Slitna och gulnande plaststrålkastare går att återställa genom att man med hög precision rengör plasten, polerar bort repor och beläggningar för att sedan försegla ytan. Genom att dina strålkastare är repfria och klara ökar du trafiksäkerheten för dig och dina medtrafikanter,

Bilglasbehandling

Glasbehandling är ett unikt skydd för bilens vindruta. Rutan blir efter behandling tätare vilket gör att is, insekter, smuts inte får fäste. Detta underlättar rengöringen, vilket ofta medför bättre sikt. En behandling av din vindruta ökar även säkerheten genom att minska reflexer vid mörkerkörning och regnväder.

Solfilm

Med solfilm på rutorna reflekteras solens ljus och klimatet i bilen blir behagligare, inte minst för våra husdjur. Solfilmen reducerar även den skadliga UV-strålningen, vilket leder till minskad blekning av både bilklädsel och interiör