Boka glasreparation

Har du fått ett stenskott eller behöva byta vindruta? Boka tid direkt här 

volvo v90 kör på väg med gräs i bakgrunden

Glasreparation

Tänk på att alltid skriva med skadedatum och skadeplats. Då är det lättare för oss att ta det med ditt försäkringsbolag. Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss. Ring till oss >

Loading window repair...


Byte av vindruta 1 600 kr*

Vi bjuder på torkarblad*

Laga stenskott 100 kr**

 

 

Boka glasreparation

Laga stenskottet – så att du slipper byta rutan

Ett stenskott är inte bara besvärligt. Förutom att det kan skymma ditt synfält kan ett stenskott börja spricka så till den grad att du behöver byta hela rutan. För att förebygga detta rekommenderar vi ett par enkla åtgärder.

1. Sätt ett stenskottsplåster på skadan. Dessa förhindrar att fukt och smuts tränger in i stenskottet och skadar laminatet mellan glasskikten i din vindruta. Stenskottsplåstret bör appliceras så snart efter skadan som möjligt, därför kan det vara klokt att ha ett stenskottsplåster med dig i bilen.

2.  Besök din närmaste Bra Bil-anläggning och låt oss undersöka din vindruta. Stenskottets placering kan påverka om det går att laga eller inte.

Läs om glasskador hos Volvia


*Pris gäller vid byte av vindruta. Vi byter endast rutan vid skador som inte går att reparera, gäller självrisk Volvia-/Renaultförsäkring. Andra priser med övriga försäkringsbolag kan förekomma. Torkarblad på köpet gäller t.o.m. 31 dec 2021.
**Självrisk via Volvia-/Renaultförsäkring. Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.

silvrig volvo v90 vindruta

När ska du byta vindruta på din bil?

Många stenskott går att laga. Andra kräver dock byte av vindrutan. Vilken lösning som passar bäst beror på var skadan sitter. Om stenskottet träffat i den gröna zonen kan vindrutan lagas om stenskottet inte är för stort. Sitter skadan i något av de röda fälten måste rutan bytas. Skulle stenskottet sitta i det gula fältet krävs däremot en mer noggrann undersökning. Här måste verkstaden göra en bedömning av vilken lösning som är säkrast.

Viktigt för den avancerade säkerheten

På Volvobilar är vindrutan en viktig del i Volvos avancerade system för förarstöd. Här sitter antenn, kamera och laser som styr bland annat funktionerna bakom trötthetsvarnare, autobroms, avståndskontroll och trafikskyltsinformation.

Vid byte av vindrutan är det viktigt att den nya har samma egenskaper som originalrutan. Bilens avancerade system för förarstöd fungerar tillförlitligt bara om de optiska toleranserna, glastjockleken och vikten är exakt rätt, samt att rutan monteras på ett korrekt sätt.

volvo v90 säkerhetssytem upptäcker

kvinna kör volvo

Sliten vindruta

En undersökning från VTI, Statens Väg- och trafikforskningsinstitut, visar att du med en ny vindruta har en siktlängd på 200 meter. I en bil som rullat 15.000 mil är motsvarande siffra 91 meter och efter 35.000 mil är den bara 69 meter. En sliten vindruta är alltså en trafikfara, speciellt vid körning i mörker, regn eller mot en lågt stående sol. Tänk också på att kontrollera torkarbladen.

Reparation av lyktor

Är dina strålkastare gula eller repiga? Slitna och gulnande plaststrålkastare går att återställa genom att man med hög precision rengör plasten, polerar bort repor och beläggningar för att sedan försegla ytan. Genom att dina strålkastare är repfria och klara ökar du trafiksäkerheten för dig och dina medtrafikanter.

Bilglasbehandling

Glasbehandling är ett unikt skydd för bilens vindruta. Rutan blir efter behandling tätare vilket gör att is, insekter, smuts inte får fäste. Detta underlättar rengöringen, vilket ofta medför bättre sikt. En behandling av din vindruta ökar även säkerheten genom att minska reflexer vid mörkerkörning och regnväder.

Solfilm

Med solfilm på rutorna reflekteras solens ljus och klimatet i bilen blir behagligare, inte minst för våra husdjur. Solfilmen reducerar även den skadliga UV-strålningen, vilket leder till minskad blekning av både bilklädsel och interiör

Vanliga frågor och svar

När måste jag byta min vindruta?

En del stenskott går att laga, andra kräver att vindrutan byts ut. Vilken lösning som passar bäst beror på var skadan sitter. När vi går igenom din vindruta gör vi en bedömning av vilken lösning som är säkrast för din bil.

Vad innebär kalibrering?

Beroende på vilka tekniska system din bil är utrustad med kan sensorer och andra komponenter behöva kalibreras efter ett vindrutebyte. Detta för att säkerhetsfunktioner som autobroms, trötthetsvarnare och aktiv körfältsvarnare ska fungera som det är tänkt.

Är det farligt att köra med en sliten vindruta?

Förutom sprickor och stora stenskott blir alla vindrutor slitna över tid. Det påverkar din siktlängd och din förmåga att upptäcka och undvika farliga situationer i tid. Känner du dig osäker på om du behöver byta vindruta är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. 

Lämnar vi någon garanti på reparationen?

När du lämnar in din bil hos oss får du alltid ett års garanti på reparation eller byte.

Har du även fått en plåtskada?

Boka skadebesiktning

Volvo körandes på vägen

Glasreparation