Övriga verkstadstjänster

tjej i volvo serviceverkstad

verkstadstjänster

Bästa servicen för både nya och äldre bilar

Hos våra verkstäder blir din bil servad med noggranna metoder, av en Personlig Servicetekniker som har specialutbildning på Volvo, Renault eller Dacia och bara använder säkra och pålitliga Originaldelar. Anledningen är enkel: det gör att din bil fungerar bättre – och längre. Och att du får ett bilägande som är bekvämt, tryggt och ekonomiskt smart.

Illustration av ett besiktningsprotokoll

Släcka 2:or

Om du får nedslag på bilbesiktningen så behöver du inte boka en ny tid och åka tillbaka dit för att få dina brister godkända. Våra verkstäder är ackrediterade och kan åtgärda dessa fel och samtidigt rapportera in dem till Transportstyrelsen, det vill säga förvandla dem från 2:or till 1:or. Du lämnar oss alltså med en besiktad och körklar bil.

Vi tar hand om fel och brister på utsidan av bilen, liksom insidan till exempel lampor och dörrar. Även anmärkningar på fjädring, bromsledningar och styrsystem kan vi åtgärda direkt.

Boka tid

Sekretess vid ”släcka 2:or”

Läs mer

All information som erhålls eller skapas när kontrollarbetet genomförs betraktas som uppdragsgivarens egendom och skall behandlas med sekretess.

Undantag från ovan:

  • Den information som uppdragsgivaren gör allmänt tillgänglig.
  • Den information som uppdragsgivaren kommit överens med kontrollorganet om att det får använda (t.ex. för att besvara ett klagomål)

När det krävs enligt lag eller avtalats i kontrakt att kontrollorganet kan eller ska lämna ut konfidentiell information meddelas uppdragsgivaren skriftligen innan information lämnas

Undantag:

  • Uppdragsgivaren ska inte meddelas om detta är förbjudet enligt lag.
  • Sådan information om uppdragsgivaren som mottagits från andra källor än denne (t.ex. klagande, myndigheter) behandlas med sekretess.
  • Kontrollorganets personal är informerade om, införstådda med och försäkrar att vid kontrollarbete behandla uppgifter om kontrollerade objekt konfidentiellt samt att inte för utomstående avslöja den information som framkommer vid kontroller. Äganderätt skall skyddas.
  • Undertecknad försäkran om att följa gällande rutiner och regler, att inte låta sig påverkas av utomstående samt att inte för utomstående avslöja uppgifter om kontrollerade objekt är upprättad.

Optimering

En Polestar-optimering ger dig snabb respons och kvickare acceleration vid till exempel en omkörning. Din Volvo blir mer dynamisk med distinkt och förutsägbart beteende som uppmanar till aktiv körning. Du får högre effekt och kraftigare vridmoment, utan att bränsleförbrukning eller utsläpp påverkas. Du behåller dessutom alla garantier på bil och motor.

Boka tid

tre silvriga volvo bilar parkerade

Kvinna tittar på naturen från sin Volvo

Luftkonditionering (AC)

För att uppskatta värmen, krävs kyla. Det är därför viktigt att serva och rengöra din AC med jämna mellanrum för att din kupé ska hållas ren och fräsch. I din AC samlas det lät pollen, kvalster, andra små partiklar och fukt som kan leda till mögel som sprids i luften och cirkulerar i din kupé. Genom att rengöra din AC hos oss minskar du risken för allergiska besvär. 

Boka tid

Byte av kamrem

Ett kamremsbyte är inget man gör själv utan något man överlämnar till en erfaren och utbildad mekaniker. Bytet kräver delvis nedmontering av motorns framsida och har man inte kompetensen riskerar man att orsaka stora skador. Det krävs också olika specialverktyg för att kunna utföra jobbet.

Boka tid

 

Datorrendering av en motor

 

Om oss

Bra Bil finns på åtta orter i Sverige: Göteborg, Landvetter, Upplands Väsby, Kungsängen, Vallentuna, Enköping, Bålsta och Bro. Vi säljer årligen över 4 000 nya bilar och 3 000 begagnade bilar. I våra verkstäder träffar vi dagligen hundratals kunder, vilket tillsammans med bilförsäljningen gör oss till en av Sveriges största Volvo, Renault och Daciahandlare.

Vår vision är att leverera service, produkter och upplevelser på en nivå som gör att vi blir en förebild inom svensk bilhandel.

Övriga verkstadstjänster