Bra Bil Skadeverkstad

Boka skadebesiktning

kille reparerar en silvrig volvo i skadeverkstad

BRA BIL SKADEVERKSTAD

Vad händer när du råkat ut för en olycka?

Dela upp självrisken på upp till tolv månader

Visst kan det kännas tråkigt att tänka på självrisken, men om du har din bil försäkrad hos Volvia eller Renault Försäkring och betalar med Volvo-/Renaultkort eller CarPay erbjuder vi dig nu att dela upp självrisken på fyra eller tolv månader – självklart räntefritt med full bonus.

nummer 1

Anmäl skadan till ditt försäkringsbolag

Fyll i en skadeanmälan. På skadeanmälningsblanketten finns en del som skall fyllas i gemensamt med motparten på skadeplatsen. Baksidan på blanketten fyller var och en i själv. Behåll varsitt ex. av blanketten. Om du tycker att det behövs, kontakta polisen. Ett tips är att alltid ha en skadeanmälan i bilen. Behöver bilen bärgas? Är inte bilen i körbart/trafiksäkert skick skall du bärga in bilen till oss. Skicka in din skadeanmälan snarast till försäkringsbolaget så att skadan blir registrerad och verkstaden kan börja med reparationen. Enklare skador kan idag ofta anmälas per telefon direkt till försäkringsbolaget eller via Internet.

Anmäl skada till Volvia

Anmäl skada till Renault & Dacia Försäkring

Vid inbrott, stöld, viltolycka eller skadegörelse

Har du råkat ut för inbrott, stöld, viltolycka eller skadegörelse så krävs alltid en polisrapport. Ta med en kopia av polisanmälan till oss så hjälper vi dig att fylla i en anmälan.

nummer 2

Två sätt att göra en skadebesiktning

Innan bilen kan repareras måste en skadebesiktning göras, då kontrolleras och fotograferas bilens skador. Nu finns det två sätta att göra en skadebesiktning på din bil. Antingen bokar du en tid och gör den på plats hos oss eller så kan du som har Volvia försäkring använda en telefon-app som guidar dig till bra fotografier. Normalt kan vi utifrån dina fotografier bestämma åtgärd, men ibland behöver vi ställa lite fler frågor och i värsta fall kan du behöva komma in på en besiktning. Men då kontaktas du via telefon.

 Därefter görs en skadevärdering via Win-Cabas som är ett kalkylsystem för beräkning av reparationstider för karosskador. Värdering med foton sänds sedan via datakommunikation till försäkringsbolaget. När svaret har kommit planeras din bil såväl för reparation som för lackering och alla reservdelar och tillbehör beställs.

 

Boka tid för skadebesiktning

För dig som inte har en Volvia eller Renault försäkring eller har en större skada så bokar du en skadebesiktning hos oss (är du osäker på om skadan är stor eller liten? Använd Volvias app i första hand). Skadebesiktningen görs tillsammans med dig och beräknas till ca 15-30 min. När du kommer in med din bil för skadebesiktning bör den vara tvättat, du bör ha med dig en skadeanmälan, försäkringsbrev eller någon annan bekräftelse från ditt försäkringsbolag.

Boka tid

 I Göteborg har vi drop-in besiktning mellan 07.45-15.30 i mån om tid. Boka tid här ovan eller ring oss i första hand.

I Bro har vi drop-in besiktning: Mån-Tors 07:00-16:00 (Lunchstängt 11:15-12:15) och Fredagar 07:00-14:00 (Lunchstängt 11:15-12:15)

 

Anmäl via Volvias app

Nu behöver du som är Volvia eller Renault försäkringskund inte åka till verkstaden för att visa upp en skada på bilen och få den besiktigad. Nu kan du med små och enklare skador göra skadebesiktningen genom att fotografera skadan enligt instruktioner i Volvias app. Vi kontaktar dig sedan om vi behöver veta mer. Se till att bilen är ren när du fotograferar och att du har bra ljus, men inga direkta reflexer.

Ladda ner

Google Play

App Store

Visar upp volvias appfunktioner

Nummer 3

Hitta till oss

Göteborg Skadeverkstad

Har du krockat med bilen eller råkat ut för en parkeringsskada? Välkommen in till Bra Bil skadeverkstad i Göteborg. Vi hjälper dig att reparera skadan. Bra Bil är en auktoriserad skadeverkstad för Volvo. Vi hjälper dig med skadebesiktningen samt reparerar plåtskador, tar hand om glasskador, parkeringsskador och stenskott. Har du råkat ut för en skada måste vi skadebesiktiga den innan vi kan börja reparera. Skadebesiktningen görs tillsammans med dig och beräknas till ca 15-30 min. Bokning görs här på vår hemsida eller via telefon: 031 – 380 5217 eller 031 – 380 5218

Hitta hit:
Bra Bil Göteborg AB
Importgatan 3,
422 46 Hisings Backa

Stockholm Skadeverkstad

Har du krockat med bilen eller råkat ut för en parkeringsskada? Välkommen in till Bra Bil skadeverkstad i Stockholm. Vi hjälper dig att reparera skadan. Bra Bil är en auktoriserad skadeverkstad för Volvo, Renault och Dacia. Vi hjälper dig med skadebesiktningen samt reparerar plåtskador, tar hand om glasskador, parkeringsskador och stenskottslagning. Har du råkat ut för en skada måste vi skadebesiktiga den innan vi kan börja reparera. Skadebesiktningen görs tillsammans med er och beräknas till ca 15-30 min.

Hitta hit: 
Upplands Väsby: Truckvägen 20
Kungsängen: Mätarvägen 2
Bro: Skiftnyckeln 4, 197 40 Bro

I Bro har vi även drop-in skadebesiktning. Kom förbi så hjälper vi dig.

Mån-Tors 07:00-16:00 (Lunchstängt 11:15-12:15) och fre 07:00-14:00 (Lunchstängt 11:15-12:15)

 Enköping och Bålsta Skadeverkstad

Har du krockat med bilen eller råkat ut för en parkeringsskada? Välkommen in till Bra Bil skadeverkstad i Enköping. Vi hjälper dig att reparera skadan. Våra skadeverkstäder är auktoriserade för Volvo och Renault. Vi hjälper dig med skadebesiktningen samt reparerar plåtskador, lackerar och tar hand om glasskador, stenskottslagning, parkeringsskador och småskador.
Har du råkat ut för en skada måste vi skadebesiktiga den innan vi kan börja reparera. Skadebesiktningen görs tillsammans med er och beräknas till ca 15-30 min.

Hitta hit:
Enköping: Traktorgatan 5, 745 37 Enköping

 

Vi kan även hjälpa till med

En man är oroad för en skada på sin Volvo

Riktning av små bucklor

Vad händer när du råkat ut för en liten olycka? Ett ögonblicks verk, men fixas lika snabbt. Med ny utrustning och teknisk kunskap fixar vår verkstad små bucklor och repor både snabbt och prisvärt. Bilen blir oftast klar samma dag.

Välkommen att boka din tid hos Bra Bil skadeverkstad i Göteborg, Stockholm och Enköping.

Vit Volvo V90 med stenskott fotograferad framifrån

Glasreparationer

Kom in till oss på Bra Bil så undersöker vi vad som kan och behöver göras. Går rutan att laga har du en mindre självrisk* än vid ett vindrutebyte. Skulle det visa sig att rutan inte går att laga så kan vi självklart byta den åt dig. Din vindruta bjuder på mer än bara vacker utsikt. Den är en förutsättning för att aktiv körfältshjälp, avståndskontroll och även autobroms ska fungera som det är tänkt. Tillsammans kan systemen hjälpa dig att upptäcka och undvika kollisioner med cyklister, andra bilister och även stora djur.

Stenskott 100:-*
Byte av ruta 1 600:-*

*Gäller via Volvia och IF

Boka glasreparation

Interiörbild av en modern Volvo

Klädselvård

En grundlig rengöring och tvätt av bilens klädsel gör att bilen återfår nybilskänslan. Klädseln rengörs med hjälp av en hetvattentvätt där tvättvattnet är 85° varmt, vilket innebär att bakterier och kvalster dödas. Dessutom används speciellt anpassade smutslösande medel.

Många mil på vägen i ett hårt klimat tar ut sin rätt och precis som du behöver bilen en paus ibland. Låt oss ge din bil lite extra omvårdnad. Våra verkstäder hjälper dig att ta hand om din bil och din klädselvård.  Välkommen att boka din tid idag.

Försäkringsbolag vi bland annat arbetar med

sju olika logotyper av försäkringsbolag

Om oss

Bra Bil finns på åtta orter i Sverige: Göteborg, Landvetter, Upplands Väsby, Kungsängen, Vallentuna, Enköping, Bålsta och även i Bro. Vi säljer årligen över 3000 nya bilar och 2600 begagnade bilar. I våra verkstäder träffar vi dagligen hundratals kunder, vilket tillsammans med bilförsäljningen gör oss till en av Sveriges största Volvo, Renault och Daciahandlare. I Göteborg, Bålsta, Enköping och Upplands Väsby säljer vi Volvo. Vi säljer även Volvo i Kungsängen och Vallentuna, där vi dessutom även säljer Renault och Dacia. På Bra Bil finner du alltid de senaste Volvo- Renault och Daciamodellerna samt ett stort urval av begagnade bilar. Dessutom servar vi Volvobilar på samtliga anläggningar, vi servar även Renault och Dacia på våra anläggningar i Bålsta, Kungsängen och Vallentuna. Våra skadeverkstäder hittar du i Göteborg, Enköping, Stockholm och i Bro.

Skadeverkstad